WEDSTRIJD Futsal Team Charleroi - Futsal Topsport Antwerpen  4 - 6  (2-3)

DATUM 04-11-2016  21:15

DOELPUNTEN 4' Liliu 1-0, 8' Jawad Yachou 1-1, 14' Jawad Yachou 1-2, 17' Liliu 2-2, 19' Jawad Yachou 2-3, 25' Valenti 3-3, 30' Bouzambou 3-4, 31' Bouzambou 3-5, 35' Bouri 3-6, 38' Valenti 4-6

VERSLAG De top affiche van de speeldag was de classico tussen FT Charleroi en FT Antwerpen, de 2 teams met de grootste en oudste traditie in het Belgisch futsal.

Bij de beloften wedstrijd werd de kleine classico gewonnen door FT Antwerpen, zij versloegen hun leeftijd genoten uit Charleroi met 3-4.

Om 21u15 was het moment aangebroken om aan te vangen met de clash tussen Charleroi en Antwerpen, het zou een spannende wedstrijd worden met alle ingredienten aanwezig voor een geslaagde futsal topavond.

De eerste minuten van de wedstrijd was het voor beide teams een studie ronde met het aftasten van elkaar, toch met een aanvallender ingesteld Antwerpen en een Charleroi in afwachtende en goed georganiseerde houding.

FT Antwerpen voetbalde in de aanvang minuten enkele kleinere kansen bij elkaar, toch was het FT Charleroi dat uit het niets de score opende, bij een hoekschop, een Antwerpse onoplettendheid en de 1-0 stond na 4 minuten op het bord.

Het sein voor de sinjoren om Charleroi achteruit te duwen en na 8 minuten de verdiende gelijkmaker te scoren, 1-1, doelpunt Jawad.

De metropool jongens duwde door en na 14 min klommen zij op voorsprong door een subliem hakje van wederom Jawad, 1-2.

FT Charleroi, met fysiek spel en harde duels nam op zijn beurt de wedstrijd in handen en na enkele kansen hingen zij de bordjes weer in evenwicht, 2-2 na 17 min.

Ook het verdere spelbeeld van de 1e helft was evenwichtig met op en neer gaand spel en kansen aan beide zijde.

We stevende af op een 2-2 ruststand toen daar plots weer de Jawad opdook, die een zeer sterke 1e helft bekroonde met een hattrick, 2-3 na 19 min. en er zo voor zorgde dat FT Antwerpen kon gaan rusten met een 2-3 voorsprong.

De 2e helft startte aan een hels tempo, met 2 ploegen die duidelijk alleen maar tevreden zouden zijn met de overwinning, harde duels, snelle balcirculatie en kansen voor beide teams.

Het was Charleroi die het eerst een van deze kansen zou benutten, 3-3 na 5 min.

Er barste 5 dolle minuten aan met top futsal aan beide zijden, en na 10 minuten schakelde de Antwerpenaren nog een niveau hoger en telde toen al een verbeten Charleroi in 1 minuut uit, killer van dienst, Bouzambou, 3-5 en 3-6 na respectievelijk 10 min en 11 min.

FT Charleroi was even van slag en schakelde na 13 minuten over naar vliegende doelman, maar dit werd dadelijk door Bouri afgestraft, 3-6 na 15 min.

Charleroi probeerde nog wel terug in de wedstrijd te komen, milderde tot 4-6, maar de jongens uit Antwerpen speelde op een volwassen manier de laatste minuten van een aangename en spannende topper uit, en wonnen zo van de eeuwenoude rivaal met 4-6.